Fiske

 

Rötvikens Camping ligger strategiskt mitt i Hotagenkortets fiskeområde med närhet till kända vatten som Toskströmmen, Rörvattnet, Valsjön, Rengen och Hotagssjön.

I området kan man välja mellan att fiska i sjöar, tjärnar, åar och slingrande skogsbäckar. Här kan alla, från amatören till den kräsnaste flugfiskare, hitta sitt smultronställe. Barn och ungdomar under 18 år fiskar gratis.

Hotagenkortet är ett unikt samarbete som startade 1998 mellan de fyra nordligaste fiskevårdsområdena i Krokoms kommun – Gunnarvattnet, Hotagen-Flinten, Rörvattnet-Skogsjö och Valsjöns fvo med en vattenareal på cirka 6000 hektar.

Här finns vatten för alla typer av fiskare; för den som vill ha en utmaning, för den som vill ha lugn och ro, för den som vill ha det enkla fisket eller vill att det ska nappa ofta

De flesta vattnen inom området når man lätt via skogsbilvägar. Tack vare den stora mängden vatten behöver man sällan trängas med andra. Vid många av vattnen finns det vindskydd och grillplatser. Informationstavlor och markerade stigar leder fiskaren rätt inom området

Som kortfiskesäljare kan vi tipsa dig om lämpliga vattenfrank.jpg

Båtar

Båtar med motorer finns för uthyrning i många av områdets vatten. Vi kan ge dig tips om var och hos vilka du kan hyra.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)